Novetats

ferrerguardia.jpgL’any 2009 es commemora el centenari de la mort de Francesc Ferrer i Guàrdia després que fos pres, jutjat i afusellat el 13 d’octubre de 1909 al castell de Montjuïc.

La figura de Ferrer i Guàrdia s’ha erigit de caràcter internacional atès el projecte ideològic i pedagògicament innovador que va promoure als inicis del segle XX mitjançant la defensa de valors com la coeducació, l’ensenyament científic i racional o l’educació integral de les persones. Aquestes idees lliurepensadores van ser traspassades a diferents països, i conegudes arreu d’Europa per la tasca desenvolupada en favor de la transformació social amb l’Escola Moderna.

Els fets esdevinguts durant la Setmana Tràgica de 1909 foren el catalitzador que portaren Ferrer i Guàrdia a ser executat després d’un procés judicial militar. Les mobilitzacions en contra aquest procés han quedat recollides en la memòria històrica de moltes ciutats, així com també el reconeixement a la seva figura mitjançant monuments, escoles i escrits per difondre l’estudi, l’obra i la vida ferreriana.

En el marc per a la promoció dels actes adreçats a la commemoració del centenari que parteixen d’iniciatives de diferents àmbits, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia apostem pel treball conjunt, per la qual cosa us convidem a enviar-nos les vostres dades per tal que us informem dels actes que es faran durant el 2009 (formulari ).