Folder Arxiu Digital FFG

Folder Arxiu Fotogràfic

Amb l'objectiu de preservar la memòria gràfica de Francesc Ferrer i Guàrdia i de l'Escola Moderna, la Fundació posa a disposició de la investigació un fons de 400 fotografies i digitalitzacions. Aquest material no és original, sinó reproduccions de fotografies i documents de l'època aconseguides principalment de:

  • 263 fotografies i diapositives donades pel Centre National et Musée Jean Jaurès de Castres (França), a partir de l'exposició "El cas Ferrer" que va organitzar aquest Centre amb motiu del 80 aniversari de la mort de Ferrer i Guàrdia.
  • 141 fotografies obtingudes a partir de la reproducció de revistes i documents de l'època, els originals dels quals es poden trobar a l'Arxiu i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

A la web hi pots trobar un catàleg d'aquestes fotografies, disposem dels negatius i digitalitzacions en alta resolució. Si necessites disposar d'alguna imatge, posa't en contacte amb nosaltres.

Folder Hemeroteca Ferrer i Guàrdia

Una de les problemàtiques més importants que ha d’afrontar qualsevol intent d’aproximació a vida i obra de Ferrer i Guàrdia prové de la desaparició i dispersió documental que sobre el mateix es conserva. Una dispersió documental que prové tant de la rellevància i experiència internacional de Ferrer i Guàrdia i de les amplies repercussions internacionals que tingué el seu judici, com de la falta de polítiques arxivístiques que superin el que suposà la Guerra Civil i la dictadura en termes de preservació i recuperació del patrimoni històric del nostre passat.

Amb aquesta Hemeroteca pretenem anar recuperant les notícies aparegudes a alguns diaris de l'època que fan referència sobretot, als judicis que tingué que afrontar Ferrer. Fonts cohetànies als fets que ens donen detalls de primera mà sobre els successos. Analitzant cada diari, des de la seva perspectiva política, podem anar formant el trenclaclosques polític i ideològic que va acabar amb l'afussellament d'un inocent.

Folder Publicacions i Documents

Amb la voluntat de donar el màxim de difusió i preservar el fons documental, la Biblioteca a anat posant en format digital els documents originals de les donacions (tant de Ferrer com de Galcerán) així com alguns llibres de l’Escola Moderna, documents relacionats i les actes dels dos processos contra Ferrer.

Pots consultar a la web de quins documents disposem i fer-nos la demanda.

 

Amb el suport de: 

Logo Departament de Cultura signat ajbcn 1