Novetats

llibre articles ferrer guardiaFrancesc Ferrer i Guàrdia: entre la política i la pedagogia
Albert Palà, Dolors Marín i Vicenç Molina

La Biblioteca a coordinat l'edició d'aquest llibre que recull tres époques significatives de Ferrer: republicana, anarquista i pedagògica. Aquesta evolució ideològica la mostrem a partir de petits escrits i articles publicats en diversos mitjans de l'època. Cada capítol l'introduïm amb una excel·lent contextualització de la mà de l'Albert Palà, la Dolors Marin i el Vicenç Molina.

 

Francesc Ferrer i Guàrdia va viure un molt evident procés d’evolució personal i intel·lectual, de canvi i de transformació. És així com situem el pas de Ferrer i Guàrdia per una època de joventut de militància republicana progressista que culmina en els anys del seu exili a París, al voltant del cercle de Manuel Ruiz Zorrilla, i que acaba amb una profunda decepció. Com a conseqüència, anirà decantant-se envers una postura propera a l’anarquisme, a un anarquisme no excessivament moderat teòricament precisament.

I el pas definitiu: aquest compromís amb l’expectativa d’una humanitat futura alliberada de tota opressió, de tota subjecció a poders injustos el condueix en l’objectiu d’oferir un model d’escola nova, ferment d’una societat d’homes i dones lliures que, des de ben petits, hauran après a alliberar les seves consciències.

En els textos que ara presentem és on rau, probablement, el llegat més intens del que va ser l’opció i el compromís de Ferrer. Aquesta selecció d'articles, recollits en diferents moments i mitjans, reflecteixen la seva evolució personal, la seva passió per la llibertat.

Fitxa del llibre:

Francesc Ferrer i Guàrdia: entre la política i la pedagogia
Albert Palà, Dolors Marín i Vicenç Molina
Col·lecció Quaderns d'Història, 5.
Barcelona: Fundació Ferrer i Guàrdia: 2010.
ISBN 978-84-87064-72-2
102 pàgines
Preu 8€

Podeu aconseguir exemplars d'aquesta publicació a la seu de la Fundació (c. Avinyó, 44 Barcelona) o sol·licitant-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..