Novetats

Boletín de la Escuela ModernaAmb la voluntat de donar el màxim de difusió i preservar el fons documental, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia a anat posant en format digital documents originals de Ferrer, llibres de l’Escola Moderna i alguns documents històrics relacionats.

Durant el 2013, el nostre Arxiu Digital ha tingut un nou impuls amb la digitalització de nous materials. Això ha estat possible gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entre els documents digitalitzats destaquem diversos documents manuscrits de Ferrer com la seva agenda i tres llibretes de notes. També s'ha digitalitzat diversos exemplars de revistes de l'època com el Boletin de la Escuela Moderna, Nuevo Mundo, La Actualidad, La Campana de Gràcia i la Revista Racionalista Francisco Ferrer. En elles podem trobar material de primera mà sobre l'Escola Moderna com notícies, articles sobre el seu pensament, fotografies...

Tot aquest material es suma a un ampli catàleg de documents, revistes i fotografies que majoritàriament comprenen el període de 1900 al 1915, i el posem al servei d'investigadors i estudiants que vulguin aprofundir en la pedagogia de principis del s. XX. La digitalització d'aquest material ens dona la possibilitat, a més, de difondre'l molt més enllà de les nostres fronteres, ja que Ferrer i Guàrdia és un personatge que desperta un gran interès arreu del món.

Pots consultar a la nostra web els documents de que disposem, i per accedir a descarregar-los només cal que ens ho demanis:
http://biblioteca.ferrerguardia.org