Novetats

Capita Galceran Ferrer advocat FFGL’arxiu digital de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia compta des del passat mes de desembre amb prop d’una trentena de documents sobre la vida del capità Francesc Galcerán Ferrer. Es tracta de l’advocat defensor d’ofici de Francesc Ferrer i Guàrdia en el Consell de Guerra de 1909 acusat d’instigar els fets de la Setmana Tràgica de Barcelona.  

El fons documental va ser cedit a la Biblioteca per part de la família del militar. Un cop catalogat i digitalitzat, aquest fons es posa ara a l’abast dels especialistes i del gran públic amb la seva incorporació a l’arxiu digital de la Fundació.  

En total hi consten 29 documents inèdits, descarregables de manera totalment gratuïta, on es destaquen els fulls manuscrits del seu enllaç matrimonial, condecoracions militars, el seu full de serveis, el seu nomenament com a cavaller de segona classe del Mèrit Militar per Alfons XIII, els seus destins, així com fotografies i esqueles de la seva defunció.  

El capità Francesc Galcerán Ferrer resta com un personatge d’importància en els darrers dies de vida del fundador de l’Escola Moderna abans del seu afusellament. Malgrat ser militar de carrera, va esgrimir una valenta defensa a favor de la innocència de Ferrer i Guàrdia i va intentar demostrar sense èxit la falta de proves i els falsos testimonis presentats durant el Consell de Guerra.  

Consulta el fons documental