folder The New York Times

El present document és una recopilació de 79 articles de The New York Times relatius als fets succeïts al voltant de la detenció, judici i execució de Francesc Ferrer i Guàrdia l’any 1909. Aquest recull de premsa mostra l’impacte que va tenir aquest fet en un diari internacional com aquest entre 1909 i 1911.

Un document especialment interessant per tenir una visió dels fets des d’un diari independent, llunyà a les implicacions polítiques del cas Ferrer. On queda molt reflectida la repercussió internacional, les manifestacions a Europa i els EUA i les protestes que es van desencadenar després de la injusta mort de Ferrer.

És també de destacar, la recuperació d’alguns documents gràfics. Com dos dibuixos a ploma de Ferrer, o fotografies de Soledad Villafranca (la seva dona), Paz Ferrer (una filla), Emma Goldman i Alexander Berkmann (impulsors de l’Escola Moderna als EUA) o una foto d’un grup de professors exiliats de l’Escola Moderna de Barcelona.

La Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia s’ha encarregat de fer el treball de recopilació d’aquesta documentació inèdita. I ha estat possible gràcies a les noves tecnologies de digitalització posades a l’abast per The New York Times mitjançant el seu Archive 1851-1980.

Documents

The New York Times (1909-1911)

44 downloads

Exemplar de:

The New York Times: Recull de premsa sobre Francesc Ferrer i Guàrdia (1909-1911)

Registre: FG-0401