Índex de l`article

Consulta i préstec link

La Biblioteca està oberta al públic per la consulta i la investigació de 10h a 14h i de 16h a 18h, però convé demanar cita prèvia mitjançant el 93 601 16 44 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La consulta es farà dins l'espai de la biblioteca i no està permès el préstec. Disposem de servei de reproducció de documents.

Catàleg on-line link

Per tal de posar a disposició de la investigació i l’estudi els fons de la Biblioteca, hem creat un catàleg web on es pot cercar tota la documentació. A la nostra web podràs trobar bibliografia i documents dels següents fons:

  • Centre de Documentació Juvenil (2193 registres)
  • Arxiu i Biblioteca Ferrer i Guàrdia - Bibliografia (1049 registres)
  • Arxiu i Biblioteca Ferrer i Guàrdia - Documents (380 registres)

Hemeroteca link

A la Hemeroteca disposem de 47 col·leccions de revistes i publicacions periòdiques de lliure accés per ser consultades.

D'aquest fons en destaquen col·leccions pràcticament completes de revistes com L'Avenç i GUIX, elements d'acció educativa (ambdues des de 1977) o Cuadernos de Pedagogía (1975). També trobareu algunes publicacions d'entitats escoltes dels anys 60 i 70, i la majoria de números de les revistes del Consejo de la Juventud de España (CJE) i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Pots consultar a la web quines revistes tenim i el període que comprenen ordenades segons la seva temàtica.

GoogleBooks link

Des de la Biblioteca es gestiona la possibilitat de promocionar els llibres editats per les entitats del MLP a Google.

Google, mitjançant el seu programa d'afiliació de Llibres, permet que qualsevol autor o editor enviï els seus llibres per a incloure'ls als resultats de cerca de Google. Una excel·lent eina per promocionar i donar a conèixer les nostres publicacions, i arribar a un públic interessat en tot allò que fem molt més ampli. De moment, ja podeu trobar tots els llibres publicats per la Fundació Ferrer i Guàrdia.


Arxiu Ferrer i Guàrdia

Catàleg Arxiu Fotogràfic link

Amb l'objectiu de preservar la memòria gràfica de Francesc Ferrer i Guàrdia i de l'Escola Moderna, la Fundació posa a disposició de la investigació un fons de 400 fotografies i digitalitzacions. Aquest material no és original, sinó reproduccions de fotografies i documents de l'època aconseguides principalment de:

  • 263 fotografies i diapositives donades pel Centre National et Musée Jean Jaurès de Castres (França), a partir de l'exposició "El cas Ferrer" que va organitzar aquest Centre amb motiu del 80 aniversari de la mort de Ferrer i Guàrdia.

  • 141 fotografies obtingudes a partir de la reproducció de revistes i documents de l'època, els originals dels quals es poden trobar a l'Arxiu i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

A la web hi pots trobar un catàleg d'aquestes fotografies, disposem dels negatius i digitalitzacions en alta resolució. Si necessites disposar d'alguna imatge, posa't en contacte amb nosaltres.

Llibres i documents digitalitzats link

Amb la voluntat de donar el màxim de difusió i preservar el fons documental, la Biblioteca a anat posant en format digital els documents originals de les donacions (tant de Ferrer com de Galcerán) així com alguns llibres de l'Escola Moderna, documents relacionats i les actes dels dos processos contra Ferrer.

Pots consultar a la web de quins documents disposem i fer-nos la demanda.


Centre de Documentació Juvenil

Catàleg Documental

Consulta més de 4000 articles, dossiers, díptics... i en general, literatura grisa i material no editat dels últims 30 anys. Un arxiu organitzat paral·lelament al nostre fons bibliogràfic on podràs trobar documentació diversa d’estudis, polítiques, associacionisme, educació... i tot allò relacionat amb l’entorn de la joventut.

Un arxiu del que destaca tot allò relacionat amb polítiques de joventut, associacionisme juvenil i educació en el lleure, i en el que podeu trobar una sèrie especial sobre el CJE, el CNJC i el CJB.